Geldigheid hypotheekofferte

Heeft u een hypotheek gevonden die goed aansluit bij uw persoonlijke situatie, uw woonwensen en uw financiële situatie? Dan is de volgende stap het aanvragen van een hypotheekofferte. Deze hypotheekoffertes hebben een bepaalde geldigheid. U dient hier rekening mee te houden.

Standaard geldigheid hypotheekoffertes

In een hypotheekofferte wordt een rente benoemt. In veel gevallen is een hypotheekofferte twee weken geldig. Dit houdt in dat u binnen twee weken de hypotheekofferte dient te tekenen. Nadat u getekend heeft hanteren hypotheekverstrekkers verschillende tijden aan dat de offerte geldig blijft. Dit varieert namelijk van twee tot negen maanden. Tot slot dient de overdracht van het huis binnen drie maanden na ondertekening bij de notaris plaats te vinden.

Geldigheid hypotheekofferte verlengen

Wilt u een langere geldigheid aanvragen van uw hypotheekofferte? Dat is vaak mogelijk. Indien er op dat moment een stijging van hypotheekrente heeft plaatsgevonden, brengen de hypotheekverstrekkers vaak extra kosten in rekening.

Hypotheekofferte tekenen binnen twee weken

Tekent u voor de hypotheekofferte? En stijgt de rente in de periode erna? Dan heeft u geluk, want u heeft dan al getekend voor het renteaanbod in de offerte.

Laat u adviseren door een hypotheekadviseur

Het afsluiten van een hypotheek is ingewikkeld. Onze hypotheekadviseurs in de omgeving van Groningen kennen alle ins and outs en helpen u hier graag bij. Onze adviseurs kunnen u ook vertellen wat de actuele hypotheekrente is en attenderen u op diverse aandachtspunten die van belang zijn bij het afsluiten van een hypotheek.

Hypotheekvragen of hulp nodig bij het vinden van een adviseur?